سخنرانی علمی با عنوان "واقعه هستهای چرنوبیل و نقش جلبک در درمان بیماران آن" توسط خانم دکتر تهامی در سالن کنفرانس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ارائه شد. چکیده:
نیروگاه چرنوبیل یک نیروگاه هزار مگاواتی بوده است که از اکسید اورانیوم (UO2) بهعنوان سوخت استفاده مینموده که پس از مدت 3 سال کار، سرانجام در تاریخ 26 آوریل 1986 بهدلیل انفجار قلب نیروگاه 4، یکی از شدیدترین حوادث در طول تاریخ تکنولوژی هستهای بهوقوع پیوست که دلیل اصلی وقوع حادثه عدم رعایت صحیح دستورهای ایمنی توسط پرسنل اعلام گردید. در نتیجه این حادثه، مقادیر زیادی از مواد پرتوزا همراه با سوخت موجود به بیرون از نیروگاه راه یافت.
برخی از اهم تاثیرات تشعشعات رادیواکتیو تاثیر بر پوست و پیازهای مو، ریهها، چشمها، خون، غدد، مولکولها از جمله تبدیل آب بدن به (H2O2) و نیز تاثیر بر کروموزومها را میتوان نام برد. آسیب فاجعه اتمی چرنوبیل دامان 7 میلیون نفر را گرفت. جهت درمان به افراد محل حادثه ابتدا قرص یدور پتاسیم داده شد سپس قرص اسپیرولینا نیز اضافه شد. درمان توسط قرص اسپیرولینا به مدت یکسال بهطول انجامید به این صورت که قرصهای 3 تا 5 گرم (ترجیحاً صبح) به مدت 1 تا 3 ماه به بیماران تجویز شد و بعد از این مدت یک وقفهی 15 روزه تا یک ماه و سپس دوباره شروع شد. بر اساس تحقیقات انجام شده در کشور شوروی سابق، بیماران بهخصوص کودکانی که در روز فقط 5 گرم از قرص اسپیرولینا مصرف نمودهاند در طول 6 هفته بهبودی خوبی را از خود نشان دادهاند در حالیکه بیمارانی که از قرص اسپیرولینا استفاده نکردند، همچنان بیمار باقی ماندند. جلبک اسپیرولینا (Spirulina) سرشار از پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی، کاروتنوئیدها و آنتیاکسیدانهاست (مانند ویتامین بِ کمپلکس، بتا کاروتن، ویتامین ای، منگنز، روی، مس، آهن، سلنیوم و اسید لینولئیک و اسید چرب گاما). قرص جلبک اسپیرولینا بدون هیچ افزودنی شیمیایی، به تنظیم سیستم ایمنی، کاهش علایم خستگی مزمن، سمزدایی و دفع فلزات سنگین از بدن کمک و از پیری زودرس نیز جلوگیری میکند.